diumenge, 21 de juny del 2020

Ser amable



Hi ha persones que pensen que ser amable és ser tou, però ser amable és ser humà. Ser amable és més difícil que ser intel·ligent perquè la intel·ligència és un do i l'amabilitat és una elecció. I ens fa falta molta amabilitat en un món cada vegada més inhumà i més agressiu. Ser amable és tan senzill com acollir i tractar amb bondat i atenció.

Contes confinament



Una barreja d’emocions em travessen mentre acabo el tercer i últim conte del confinament. De mica en mica l’escenari, els colors i els sentiments han anat canviant però la situació que hem viscut ha deixat molt dolor. Tant de bo que no haguem de tornar enrere. Ànims, siguem prudents!

Un ram de llorer


Us ofereixo aquest ram de llorer acabat de tallar. Símbol de triomf i de glòria. Avui també símbol de dol i d’esperança.

Collige virgo roses




La gent s’escapa abans d’hora massa sovint. Així que fem-nos nostra la màxima d’Horaci CARPE DIEM, que també podem llegir en el tòpic del poema d’Ausoni COLLIGE VIRGO ROSAS, joves preneu les roses abans que es marceixin. Valorem les coses petites i la gent que ens envolta perquè no sabem quan s’acabarà  la funció.


Collige virgo, roses
dum flors noves et nova pubes
et memor esto aevumsic properare tuum

Tres roses magnífiques,collides per les petites de casa.

Els lliris que havia plantat la mare


Els lliris que havia plantat la mare. És el primer any que no els podrà veure. Avui, en aquest dia tan especial, el primer diumenge de maig, haurien estat un bonic regal.