dilluns, 12 de maig del 2014

EL LLIBRE GEGANT DE SANT VICENÇ DE TORELLÓ

EL LLIBRE GEGANT DE SANT VICENÇ DE TORELLÓ







Quan vaig proposar a la Maria Castells, la regidora de cultura de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, de fer el Llibre Gegant,  no pensava que tingués tant èxit.
En pocs dies, des de principis d’abril fins el dia abans de Sant Jordi, es van rebre trenta-cinc treballs, entre els quals, dues obres de teatre presentades pels alumnes de l’escola Lloriana, un escrit dels avis del Casal i poemes, contes  i dibuixos de poetes, escriptors i il·lustradors de la comarca. Totes les obres presentades, tant les dels més menuts, com les dels més grans, tenen una gran riquesa i un notable nivell literari i artístic.
El dia de Sant Jordi, els treballs es van exposar al vestíbul de l'Escola Lloriana de Sant Vicenç i posteriorment es faran altres exposicions  a Vilaseca, Borgonyà i a Sant Vicenç. Finalment  s’enquadernaran els treballs per tenir el primer Llibre Gegant.
Perquè el Llibre Gegant? Per tot un seguit de raons: per obsequiar  Sant Vicenç i compartir-lo amb tot el poble. Per donar a conèixer el treball dels escriptors i saber que tots podem ser creadors d’històries, inventar somnis, transformar la realitat o bé plasmar-la. Per donar a conèixer  la labor dels il·lustradors i adonar-nos de la  importància que té el dibuix en els llibres  il·lustrats i el seu lligam amb el text. I també pel meu compromís amb la cultura i amb la llengua catalana.
Vull donar gràcies a totes les persones que han col·laborat en aquest projecte, i a les que m’han donat recolzament i espero que aquesta il·lusió vagi arrelant i es vagi afermant amb el temps.