dimarts, 28 de març del 2017

INVERSIONS






Invertim temps en arreglar-nos i cuidar-nos perquè necessitem agradar-nos i agradar als altres. Però la millor inversió és saber-nos envoltar de persones que ens apreciïn tal com som i que ens mirin sempre amb bons ulls.







dilluns, 6 de març del 2017

ANA MARIA MATUTE





                                               


                                                            ANA MARIA MATUTE


El primer conte que vaig llegir d’aquesta escriptora va ser en un llibre de segon de batxillerat: “La rama seca” i em va marcar profundament.

És una de les meves escriptores preferides i sempre la treballem en els tallers de narrativa. Me la faig meva i la faig estimar. És colpidor comprovar que quan els meus alumnes la descobreixen i la treballen, alguna cosa se’ls remou per dins perquè les paraules de la Matute són de veritat.


“Cuando en literatura se habla de realismo a veces se olvida que la fantasía forma parte de esa realidad porque, como ya he dicho, nuestros sueños, nuestros deseos y nuestra memoria son parte de la realidad. Por eso me resulta tan difícil desentrañar, separar imaginación y fantasía de las historias más realistas, porque el realismo no está exento de sueños ni de fabulaciones…porque los sueños, las fabulaciones e incluso las adivinaciones pertenecen a la propia esencia de la realidad. Yo escribo también para denunciar una realidad aparentemente invisible, para rescatarla del olvido y de la marginación a la que tan a menudo la sometemos en nuestra vida cotidiana”.


Maria Carme Canadell