dimecres, 31 de maig del 2017

LES DAMES DE LES 10:30





La modista, Gori-Gori, El cafè de les quatre, Regal d’aniversari, La recepta, La bufanda, Les últimes vacances o Aquell somni secret, són alguns dels contes que formen part d’aquest llibre. Connectarem de seguida amb  els protagonistes d’aquests contes perquè ens faran emocionar i viurem amb ells uns fets que ens faran reflexionar.
Una minyona que es vol jubilar i no sap com  dir-ho a la senyora, mentre busca les paraules li va venint la vida que ha passat al seu costat, però hi haurà sorpresa. Un regal d’aniversari inesperat per a un marit infidel. La descoberta d’una malaltia incurable mentre somiaven pels carrers d’aquell poble. La recepta d’un pastís molt especial. La lluita per la supervivència de tres germanes adolescents durant la guerra.

Històries realistes que ens parlen de la fragilitat de les persones i la facilitat amb la que ens poden ferir. Ens parlen de  la insolidaritat i dels prejudicis, però també de la valentia, l’amistat, l’amor, la tendresa, la cruesa de la guerra i la por. 

dimarts, 23 de maig del 2017

DE VEGADES




DE VEGADES





“De vegades passo davant de petites botigues, com ara a la rue de Seine; antiquaris o petites llibreries de vell o botigues de gravats sobre coure amb els aparadors plens a vessar: no hi entra mai ningú, evidentment no fan negoci; però mirant a l’interior, hom els veu que seuen i llegeixen, sense amoïnar-se (i no són pas rics); no es preocupen del demà, no s’inquieten per l’èxit, tenen un gos que seu davant d’ells, tot ben instal·lat, o un gat que encara fa més gran la serenor al seu voltant bo i fregant tot el llarg de les rengleres de llibres com si anés esborrant els noms dels lloms.”

Rainer Maria Rilke

Cartes sobre Cézanne

dijous, 11 de maig del 2017

RECORDAR-TE





                                                       RECORDAR-TE

    "Senzillament parlem de tu, de com
    ens has deixat, del sofriment lentíssim
    que va anar marfonent-te, de les teves
    coses, parlem i també dels teus gustos,
    del que estimaves i el que no estimaves,...
    del que feies i deies i senties...
    I a poc a poc esdevindràs tan nostra
    que no caldrà ni que parlem de tu
    per recordar-te; a poc a poc seràs
    un gest, un mot, un gust, una mirada
    que flueix sense dir-lo ni pensar-lo".


      Miquel Martí i Pol
      adaptació per a la nostra companya i amiga

dilluns, 1 de maig del 2017

DETECTIUS


                                                         



DETECTIUS


La Carlota és una nena molt eixerida i li agraden molt les històries de detectius. En companyia d’en Pau, un seu amic que també és un bon detectiu, s’endinsen en un jardí d’una casa un xic misteriosa on s’ha amagat el gatet de la Carlota. Però al cobert del jardí hi ha alguna altra cosa amagada.









Autora: Maria Carme Canadell
Il·lustracions: Anna Pla Raurell

Editorial Cal Siller