dijous, 19 de maig del 2016

TALLER NARRATIVA TERCER DIA



BREU RESUM DEL TERCER DIA

 

Hem parlat d’Alice Munro, l’autora canadenca i Premi Nobel 2213.

Hem llegit “Los cuentos Vagabundos” d’Ana María Matute.

Hem recordat el narrador omniscient.

Hem parlat de la memòria voluntària i la memòria involuntària, i hem començat a parlar dels sentits en la literatura.

EL SENTIT DEL GUST

PROUST (La magdalena)

 

El sentit del gust, a través del menjar ha estat, està i estarà present en l’art i la literatura atès que aquesta és una  manifestació de vida o vides possibles de l’ésser humà i és un element capaç de transmetre i comunicar sensacions i sentiments.

Des de llibres de receptes a literatura de ficció, el sentit del gust opera de manera natural, però també de manera simbòlica. Pot comunicar més del que fan les paraules o els fets, però a través del gust també podem  refugiar-nos en els records.

Recordem el procediment de la magdalena de Proust, el sabor i el plaer gustatiu el porta a un passat que ens comença a explicar.

 

Per escriure ens basarem en el sentit del gust i ho farem en primera persona.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada