BREU
RESUM DEL TERCER DIA
Hem parlat d’Alice Munro, l’autora canadenca i Premi Nobel 2213.
Hem llegit “Los cuentos Vagabundos” d’Ana María Matute.
Hem recordat el narrador omniscient.
Hem parlat de la memòria voluntària i la memòria involuntària, i hem
començat a parlar dels sentits en la literatura.
EL SENTIT DEL GUST
PROUST (La magdalena)
El sentit del gust, a través del menjar ha estat, està i estarà present en
l’art i la literatura atès que aquesta és una manifestació de vida o vides possibles de
l’ésser humà i és un element capaç de transmetre i comunicar sensacions i
sentiments.
Des de llibres de receptes a literatura de ficció, el sentit del gust opera
de manera natural, però també de manera simbòlica. Pot comunicar més del que fan
les paraules o els fets, però a través del gust també podem refugiar-nos en els records.
Recordem el procediment de la magdalena de Proust, el sabor i el plaer
gustatiu el porta a un passat que ens comença a explicar.
Per
escriure ens basarem en el sentit del gust i ho farem en primera persona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada